Image Alt

Dwars door Denemarken | Dag 2

Dwars door Denemarken | Dag 2

Lekker vroeg wakker! Maar heerlijk geslapen… Gelukkig bevalt het nieuwe dekbedje en heeft Marco het niet koud gehad…

Na ’n ontbijtje met verse broodjes hebben we de tent weer ingeklapt en zijn weer verder op pad gegaan. Via de oude kleine beltbrug hebben we Jutland verlaten om het eiland Funen te bereiken. De brug werd gebouwd tussen 1929 en 1935 en is ontworpen door Monberg & Thorsen.

Aan de overkant hebben we ’n bezoekje gebracht Kongebro haven in Middelfart. In deze haven hebben een fantastisch uitzicht op zowel de oude als de nieuwe kleine Beltbrug.
Hier staat ook het Grimmermose-huis dat op de monumentenlijst staat. Het werd rond 1840 in de buurt van Grimmermose gebouwd als een daghuurwoning onder kasteel Hindsgavl.

Na ’n kort bezoekje rijden we weer verder!

We rijden binnendoor naar het schiereiland Helnæs. Dit Deense schiereiland in de Kleine Belt is door middel van een 2,8 km lange dam, de Langøre, verbonden met Agernæs en het zuidwesten van Funen. 

We genieten van het mooie uitzicht!

Tijd voor ’n kleine pauze met ’n schitterend uitzicht. Marco maakt wat drone-shots en stappen daarna weer onze rode Seat..

Na ons bezoek aan het schiereiland Helnæs besluiten we om iets voorbij Faaborg ’n camping te zoeken. Nab Strand Camping it is….

Gezellige kleine camping direct aan zee. We klappen de daktent uit en na het checken van de buienradar besluiten we de tarp ook maar op te zetten.
Dat bleek een goed idee, want na het eten begon het te regenen en de buitjes hielden aan tot bedtijd.
Ondanks de regen toch gezellig hapje en drankje kunnen doen…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Volg ons